Soundhealing

 Music has such a beautiful way of healing                 the heart and the soul.

Geluid, instrumenten en muziek worden al duizenden jaren in verschillende sjamanistische en inheemse culturen gebruikt als een krachtig hulpmiddel voor genezing bij rituelen, ceremonies en overgangsrituelen. Of het nu gaat om instrumenten, zoals drums en rammelaars of door mantra's te zingen.  Deze verschillende methoden of technieken hebben allemaal dezelfde bedoeling: samenkomen in heilige verbinding om ons lijden te kalmeren, onze diepe wonden te verzachten, stress te verminderen , verdiepen in onze meditatieve praktijken, vieren en verbinden met ons lichaam en geest, moeder aarde en vader zon én om weer harmonie en balans te vinden. Muziek heeft door de geschiedenis heen altijd een grote rol in ons leven gespeeld en blijft dat ook vandaag nog.  

     Music is my therapy.

Vanuit Tibet, China en India kwamen interessante klanktherapieën met klankschalen tot ons die ontzettend bruikbaar zijn voor relaxatie en stimulatie. De luisteraar ondergaat via klankschalen een zeer aangename klankmassage. De schitterende vibraties van de klankschalen omhelzen de ontvanger met warme, zachte, tedere en bijna betoverende trillingen.

Wanneer de vibraties van de schalen alleen via het gehoor bij de ontvanger komen, brengen zij deze in een aangename en rustgevende stemming en zorgen voor een verlaging van de hartslag, een rustige regelmatige ademhaling en een minieme verlaging van de bloeddruk.

Klankschalen die in contact met het lichaam trillen, zorgen voor vibrostimulatie. De spieren en de zenuwbanen worden prettig geprikkeld. Zintuiglijke ervaringen worden aangescherpt en de trillingspatronen zorgen voor nieuwe energie.

De vibratie van klankschalen, trom, stem en helende handen zorgen ervoor dat gestagneerde energieën weer gaan stromen. Je reist mee met de klanken en beelden in een wonderlijke ervaring.

Individueel 

Duur: 1 u Bijdrage: 60€

Duur: 1,5 u Bijdrage: 65€


In groep

Duur: 1,5 u Bijdrage: 30€


De deelnemers liggen op een matje en krijgen een korte inleiding op de klankschalenmeditatie. Het beperkte aantal deelnemers (maximum 18) laat toe dat ieder een korte persoonlijke behandeling krijgt met een klankschaal.


"Sound or vibration is the most powerful force in the universe.Music is a divine art,

to be used not only for pleasure but as a path to Awakening." ~ Yogananda

De helende kracht van geluid is een integraal onderdeel van de menselijke beschaving al duizenden jaren. We leven in een Trillende Universum.  Alles wat we voelen en voelen en zien en aanraken is pure energie trillende volgens de Wetten van de Schepping. 

Het basisprincipe van sound healing is het concept van de resonantie (de vibrationele frequentie van een object).              Het hele universum is in een staat van vibratie.  Dit omvat menselijke wezens. Elk orgaan, cel, botten, weefsel en vocht van het lichaam en de elektromagnetische velden die rondom het lichaam, heeft een gezonde vibrationele frequentie. Als we niet resoneren met een deel van onszelf of onze omgeving, worden we dissonant en daarom ongezond, onze natuurlijke gezonde frequentie wordt een frequentie die trilt zonder harmonie, het creëren van ziekte. Geluid wordt gemeten in termen van Frequentie, of Hertz (Hz). 

Er zijn zoveel verschillende alternatieve modaliteiten beschikbaar om stress, angst en ziekte te verminderen, zoals Chinese geneeskunde, aromatherapie, ayurvedische geneeskunde, homeopathie, reflexologie en reiki om er maar een paar te noemen. Ze worden 'alternatieve therapie' genoemd omdat het behandelingen zijn die buiten de standaard westerse medische praktijk vallen. De meesten van hen zijn echter ouder dan de westerse geneeskunde en ze werken het beste samen met standaard medische praktijken als 'complementaire' geneeskunde. Zodra u beide praktijken als geldig en belangrijk kunt beschouwen, kunt u ze gebruiken om specifieke gezondheidsproblemen dienovereenkomstig aan te pakken. Deze alternatieve therapieën stellen mensen in staat om hun gezondheid op nieuwe manieren terug te nemen en ze lijken allemaal de persoon vanuit een holistisch perspectief te behandelen, wat betekent dat alle dingen in overweging worden genomen, de hele geest, lichaam en geest in plaats van alleen de ziekte. 

Vandaag wil ik mij focussen op geluidstherapie die in opkomst is en die ons terugbrengt naar onze wortels, voorouders en geschiedenis. 

Referenties

Ik geef al 13 jaar klankschalensessies in de verschillende welnesscentra  Assanti, Thermen R, Katara.  

Eveneens op al mijn werkplaatsen als opvoedster.  Zowel kinderen als volwassenen genieten enorm van soundhealing.

Wekelijks geef ik al 3 jaar klankschalensessie met ademhalingsyoga aan ouderlingen in het OCMW centrum De regenboog te Gent.

Maandelijks organiseer ik een soundhealingsessie van anderhalfuur in groep te Ieper en Gent.

Soundhealing gaf ik als ontspannende activiteit tijdens teambuilding, vrijgezellenfeesten en worshops oa in het Wu Wei hotel en welness center, Stad Gent en het Gemeenschapsonderwijs.

Heeft u behoefte aan contact met mij? Heeft u vragen?