Individuele therapie

Vul een subtitel in

In de stilte vinden we elkaar.  Diep van binnen spreken we onze eigen taal.                  

Jij kent me beter dan ik mezelf soms ken.  

Spiegel van mijn ziel, jij laat me de waarde van het leven zien.

Heb je het gevoel dat je telkens vastloopt ?  Blijf je soms piekeren over een probleem dat je dagelijks leven belemmert ?  Op zoek naar hulp die oprecht, echt en blijvend is?

Ik luister graag naar jouw verhaal zonder vooroordelen om samen met jou op zoek te gaan naar mogelijk nieuwe wegen. Welke krachten heb je zelf ? Waar kan je gezin of je omgeving je hulp of steun bieden ?

Geen ellenlange gesprekken over het hoe en waarom van je problemen, want vaak ben je daar zelf ook al wel grotendeels achter.  Maar wel meteen actie door gewoon wat dieper in jezelf te kijken tot op het niveau van het onderbewuste. 

Datgene in jezelf dat je vaak ervaart als "sterker dan mezelf".  Dat is het ook, het onderbewuste is heel krachtig.  Laat het dan ook voor je werken in plaats van tegen je werken. 

In samenspraak kijken we welke behandeling je verder op weg kan helpen, wat je nodig hebt op dit moment.

Ik bied jou veiligheid en ruimte om samen dit proces aan te gaan.

Duur: 1,5 u Bijdrage: 60€ 

"If your compassion does not include yourself, it is incomplete."  Jack Cornfield

Zolang we onze emoties niet accepteren, voeren we een innerlijke strijd onze waarneming en dus ook onze gekozen handeling.  Emoties accepteren betekent zien wat ze met jou doen zonder je ervaring te veroordelen.

Acceptatie houdt in dat je actief antwoord op gevoelens en niet meteen probeert er iets aan te doen of ze te veranderen.  Acceptatie betekent dat je aandacht geeft aan wat er is:  boosheid, verdriet, ... in plaats van emotie weg te willen ademen of te negeren.

Emoties kun je zien als een wildwaterrivier.  Zo goed als je kan, geef je ze aandacht zonder oordeel, zonder erin te verdrinken, zonder ze te verdringen.  Je blijft aan het oppervlak en je voelt.  Je blijft bij je ervaring en je bent nieuwsgierig naar waar de rivier je brengt.